Jeugddeelnemers

Hoe oud moet ik zijn om als jeugddeelnemer deel te nemen aan de 24e World Scout Jamboree 2019?

Een jeugddeelnemer mag bij de start van de WSJ niet jonger dan 14 en niet ouder dan 17 jaar zijn. Deelnemers aan de WSJ in Noord-Amerika moeten geboren zijn tussen 22 juli 2001 en 21 juli 2005.

Wanneer weet ik bij wie ik in de troep zit?

De inschrijving sluit op 1 december 2017. Daarna gaan wij kijken hoe we de troepen kunnen samenstellen. Dit betekent dat je uiterlijk in februari 2018 weet in welke troep je zit. Je eerste troepweekend zal in maart 2018 zijn.

Wanneer zijn de voorbereidende weekenden?

Per troep worden vier troepkampen en één contingentskamp georganiseerd. Zodra je ingedeeld bent in een troep, ontvang je van jouw troepstaf informatie over deze troepweekenden.

Ik wil bij mijn vrienden in een troep, kan dat?

Je kan op het inschrijfformulier twee namen opgeven van andere deelnemers waarbij je graag in een troep wil. Bij de indeling van de troepen zullen wij hier proberen rekening mee te houden, maar wij kunnen dit niet 100% garanderen.

Ik wil graag samen met iemand uit een andere regio in één troep. Kan dat?

Je kan aangeven op het inschrijfformulier bij wie je in een troep wilt, dan proberen we daar rekening mee te houden. Als je met iemand uit een andere regio in één troep wilt, kan dat wel inhouden dat je lang moet reizen naar troepkampen en andere troepactiviteiten. 

Ik heb een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, kan ik mee naar de World Scout Jamboree?

Natuurlijk hangt dat van de beperking af (lichamelijk of verstandelijk, gebruik van medicijnen, speciaal dieet). Bij de World Scout Jamboree vragen we een actieve inzet van de deelnemers. Er zijn zeker mogelijkheden om scouts met een beperking te ondersteunen. Het is goed om even te overleggen met team gezondheid van het Nederlands contingent. Uiteindelijk neemt dit team in overleg met de contingentsleiding de beslissing over deelname.

Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen?

In de deelnemersvoorwaarden staat exact vermeld wat de deelnemersbijdrage is en wanneer welke termijn betaald moet worden. Betaling van de deelnemersbijdrage wordt gedaan via iDeal. Met uitzondering van de eerste termijn zal voor de andere termijnen een iDeal-betalingsverzoek worden verstuurd naar het bij ons daarvoor bekende e-mailadres.

 

IST en troepstaf

Hoe oud moet ik zijn om als IST’er deel te nemen aan de 24e World Scout Jamboree 2019?

Een IST’er moet bij aanvang van de WSJ (22 juli 2019) tenminste de leeftijd hebben van 18 jaar. Dit betekent dat je op of voor 22 juli 2001 geboren moet zijn.

Hoe oud moet ik zijn om als troepstaf deel te nemen aan de 24e World Scout Jamboree 2019?

Als troepstaflid ben je op 1 maart 2018 minimaal 20 jaar oud.

Wanneer weet ik definitief of ik mee mag als IST’er?

Als je voldoet aan de vereisten van een IST’er, zoals vermeld in de deelnemersvoorwaarden IST, schrijf je je direct in via het inschrijfformulier in Scouts Online. Dan betaal je ook direct de eerste termijn van de IST-bijdrage. Eind januari 2018 vinden de IST-selectiedagen plaats. Als na de IST-selectiedag de contingentsleiding twijfels heeft over jouw deelname aan de WSJ, dan wordt hierover met jou in gesprek gegaan. Als de contingentsleiding vervolgens het besluit neemt dat je niet kan deelnemen, ontvang je de reeds betaalde eerste termijn inclusief de administratiekosten retour.

Hoe vindt de troepstafselectie plaats?

Op 11 en 12 november 2017 vinden de troepstafdagen plaats.

Ik wil, samen met vrienden, een troepstafteam vormen, kan dat?

Troepstafleden solliciteren individueel. Per persoon wordt vervolgens gekeken of een kandidaat geschikt is. Vervolgens wordt op basis van competenties, ervaring en vaardigheden troepstafteams samen gesteld. Je kan dus niet als team solliciteren.

Heb ik als troepstaf of als IST'er een VOG nodig?

Ja, zowel de troepstaf als de IST’ers moeten beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag voor de gebieden die voor de functie van belang zijn. Is in SOL nu niet de juiste VOG voor jou geregistreerd, dan ontvang je bericht van Scouting Nederland om een juiste VOG aan te vragen.

 

Communicatie

Kan ik posters of folders downloaden om de Wereld  Jamboree te promoten?

Zodra er posters en flyers beschikbaar zijn, zijn die te downloaden op de Download-pagina.

Is er een presentatie beschikbaar waarmee ik leden van mijn groep kan informeren over de World Scout Jamboree?

De PowerPoint-presentatie komt binnenkort beschikbaar op de Downloadpagina. Als je hulp nodig hebt bij het geven van de presentatie, neem dan contact op met het contingent via het algemene e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Algemeen en Inschrijven

Ik heb nog geen inlogaccount om mij in te schrijven. Hoe vraag ik een account aan?

Via de Helpdesk kan een inlogaccount aangevraagd worden.
https://login.scouting.nl/account/new/

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Hoe kom ik aan nieuwe inloggegevens?

Via de Helpdesk kan je je inloggegevens opvragen.
https://login.scouting.nl/useraccount/

Ik heb problemen met inloggen in Scouts Online. Wie kan mij helpen?

 Neem contact op met de Helpdesk van Scouting Nederland, via
 https://login.scouting.nl/account/help

Wanneer is de World Scout Jamboree 2019?

De WSJ vindt plaats van 22 juli 2019 tot en met 2 augustus 2019 in West Virginia in Noord-Amerika. Echter voor deelnemers en troepstaf zal ook een voor- en/of nareis worden georganiseerd. De exacte data daarvan zijn nog niet bekend.

Is Noord-Amerika veilig genoeg?

De WSJ-organisatie verklaart, dat het gebied van de jamboree veilig is. Als er aanleiding is om te twijfelen aan de veiligheid zal de contingentsleiding direct in contact treden met de WSJ-organisatie en eventueel de Nederlandse ambassades en consulaten in Noord-Amerika.

Ik doe eindexamen in 2019, is dat een probleem?

Dat is in principe geen probleem. Als de eindexamens direct na een contingentsactiviteit plaats vinden, proberen we tijdens de activiteit ruimte te bieden aan deelnemers en IST’ers, die willen studeren voor het centraal schriftelijk examen.